Bungalow Pineta

Landgoed Pineta, de longen van Tilburg

Bungalow Pineta Tilburg

Buitenleven: één met de natuur

Op het landgoed ligt een grote bungalow. Deze is ook voor dubbele bewoning uitstekend geschikt. De bungalow is gebouwd in 1989 en heeft een inhoud van 1.196 m3.

De moderne, grote bungalow, ontworpen door architect Van Hees en gebouwd in 1989, is drempelloos gebouwd met overal aangenaam licht. Omringd door tuin en bos, bieden de kamers met de grote raampartijen overal uitzicht op de groene buitenruimte. De woning is zó gebouwd dat je je één voelt met de natuur. Kenmerkend zijn daarbij de aangenaam royale, vierkante vertrekken en hoge plafonds. Het geheel ademt in alle opzichten vrijheid.

De woning heeft een ideale plek op het perceel. Het is een absoluut voorrecht in deze unieke sfeer te kunnen leven.

Enkele of dubbele bewoning

Indien gewenst, creëert u -door toevoeging van een tussenwand- twee woningen van het pand. De woning is namelijk ook als twee aparte bungalows te bewonen daar er twee delen zijn, in open verbinding met elkaar. Elk deel heeft een eigen hal, living, kamers, keuken (of keukenmogelijkheid), badkamer, toilet, centrale verwarming, kelder en terras.

Entree

De entree heeft een unieke sfeer en een sierlijke uitstraling. De traptreden zijn belegd met marmermozaïek en de mahoniehouten voordeur is voorzien van uitbundig houtsnijwerk. De entree heeft extra ventilatiedeuren. De overstek geeft de toegang tot de woning een beschut karakter.

Mogelijkheid voor tweede entree

Aan de terraszijde bij het ’tweede deel’ van de bungalow zou naar wens een extra entree te maken zijn, met een extra oprit.

– De bungalow is voorzien van hardhouten kozijnen en dubbele beglazing.

– De woning is in 2013 voorzien van een nieuw alarmsysteem.

– In 2013 zijn er twee nieuwe Nefit HR-combiketels geplaatst.

Mogelijkheden voor rieten kap en tweede verdieping

Het is op eenvoudige wijze mogelijk de bungalow te voorzien van een rieten kap

Het is ook mogelijk om een extra verdieping te realiseren op de bestaande bebouwing. Naast extra leefruimte is er dan vanaf deze verdieping een subliem uitzicht op het landgoed.